Talent in Transitie - ons dienstenaanbod

Trainingen in het sociaal domein

De trainingen worden op een interactieve manier gegeven door zeer ervaren specialisten, die werkzaam zijn in het sociaal domein.

Onze docenten zijn hierdoor op de hoogte van alle recente ontwikkelingen en gebruik praktijkvoorbeelden om het lesmateriaal uit te leggen. Dit is de kracht van de trainingen van Talent in Transitie. Hieronder staan een aantal trainingen uit het aanbod. Staat de gewenste training er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!

T

Quick-scan

Wij maken hierbij een eerste, snelle analyse van een team, afdeling of organisatie in het sociaal domein. Hoe staat men ervoor, kwalitatief en financieel? Hoe lopen de werkprocessen? Waar zitten knelpunten in de samenwerking, waar liggen kansen voor verbetering en waar zitten de eventuele quick-wins? Wat we merken is dat zo’n eerste scan veel vertrouwen geeft: de opdrachtgever wordt op een eenvoudige en heldere manier meegenomen in de aard van de problematiek. Dat biedt de mogelijkheid om samen een goed plan te maken, zonder vervelende verrassingen achteraf.

Integraal kwaliteitsmedewerker nieuwe stijl

Procesmanagement in de praktijk: een nieuw takenpakket op inhoud en vorm 

Transformeren in het sociaal domein

Leg in drie dagen de basis voor hogere kwaliteit, lagere kosten en goed lopende werkprocessen 

Generalist sociaal domein Nieuwe Stijl

Het sociaal domein helder in slechts 3 dagen 

TopTeam Training

Zo bouw je een succesvol team waarin mensen optimaal presteren 

Verlicht veranderen

Verander je gedrag en bereik eindelijk de gedroomde doelen 

Coaching

Wij coachen en begeleiden professionals én leidinggevenden in het sociaal domein, bij voorkeur ‘on the job’. We helpen ze om te groeien in hun rol, zodat ze een waardevolle bijdrage gaan leveren aan de transformatie. Aan de hand van hun eigen leerdoel(en) stippelen we samen een traject uit, helemaal op maat. Ze krijgen daardoor meer inzicht in hun ontwikkelpotentieel, maar ook in eventuele valkuilen en belemmerende gedragspatronen.

Advies

Wij adviseren o.a. teamleiders, afdelingshoofden en desgewenst ook managementteams en bestuurders over de vele complexe vraagstukken in het sociaal domein van de gemeenten. Het resultaat? Er ontstaat inzicht in de oplossingsrichtingen, zowel op inhoud, proces, financiën, houding en gedrag. Van daaruit kunnen er onderbouwde en dus verantwoorde keuzes gemaakt worden. Dat geeft rust in de tent, op alle niveaus en helpt ook om draagvlak te creëren bij alle stakeholders.

Loopbaanontwikkeling

Om het sociaal domein te laten groeien en bloeien, om de transformatie daadwerkelijk tot een succes te maken, moet je er als management voor zorgen dat je professionals zich optimaal kunnen ontwikkelen. Mensen maken immers het sociaal domein en niet de systemen of de processen. Investeren in medewerkers betekent ook: de juiste man/vrouw op de juiste plek, op het juiste moment. Wij ondersteunen gemeentelijke organisaties met o.a. loopbaanadvies en mobiliteitsdienstverbanden.

Vrijblijvend kennismaken? Dat doen we natuurlijk graag.
Mail ons voor het maken van een afspraak.

Contact

Welkom bij Talent in Transitie

KvK 73859613
onze Privacy Verklaring

terug naar onze Homepagina

Een sociaal domein
dat staat als een huis