Training integraal kwaliteitsmedewerker
Voor jou als kwaliteitsmedewerker zorgt de transformatie in het sociaal domein voor een complete ommekeer op de werkvloer. Je krijgt veel informatie vanuit de wijk. Het is vervolgens je taak om die informatie te analyseren. De stroom aan data moet je analyseren en vertalen naar een aanpak die aansluit bij de inwoner. Absoluut geen sinecure. Behalve inhoudelijk deskundig moet je tegenwoordig ook organisatiedoelen kunnen vertalen naar procesdoelen. Wil jij daarin stappen zetten? Voorop lopen in de verandering binnen het sociaal domein van jouw gemeente? Lees dan snel verder…
Wat zijn je leerdoelen
Stel je bent een consulent en hebt zes jaar ervaring in het sociaal domein. Je krijgt de vraag om de beste verbetermethode toe te passen op een werkproces. Eigenlijk heb je geen idee wat dat nu betekent. Je begint op de gebruikelijke manier. Vervolgens blijken de resultaten te wensen over te laten. Dan had je al die kostbare tijd beter aan iets anders kunnen besteden. Je hebt wel je best gedaan, maar weet niet welke methodes er zijn en welke je vervolgens het beste kunt toepassen. Door het volgen van deze training leer je het volgende:
- Wat het takenpakket van een Integraal Kwaliteitsmedewerker Nieuwe Stijl is.
- Hoe je procesmatig kunt werken en waarom dit bijdraagt aan kwaliteitsontwikkeling.
- Hoe je het volwassenheidsstadium van je gemeente kunt vaststellen en vervolgens hierop je proces kunt afstemmen.
- Wat de organisatiestrategie van je gemeente is.
- Hoe je organisatiedoelen kunt vertalen naar procesdoelen.
- Welke formats er zijn om processen te beschrijven.
- Hoe je een LEAN, integraal, primair werkproces kunt opstellen op basis van diverse methoden.
- Hoe je kunt sturen op kwantiteit en kwaliteit van de geleverde voorzieningen en diensten.
- Hoe je een meetplan met stuurinformatie kunt opstellen en hierdoor onder andere het zorglandschap in kaart kunt brengen.
- Welke kwaliteitssystemen het meest geschikt zijn om te gebruiken in het sociaal domein.
- Welke verbetermethoden je kunt toepassen om een werkproces of instructies te optimaliseren.
- Wat de eisen zijn aan gedegen onderzoek, onderzoeksverslag en beschikking.
- Hoe je via het outcomemodel kunt toetsen of het onderzoek SMART is uitgevoerd (check motivering, rechtszekerheid en objectiviteit).
- Hoe je een medewerker intrinsiek motiveert om een verandering te realiseren.
- Hoe je supervisie, intervisie en coaching als instrument kunt inzetten om feedback te geven met als doel deskundigheidsbevordering.
Wat is het resultaat?
Na drie dagen heb je een verbetervoorstel opgesteld, hetgeen een stevig fundament is voor een geslaagde transformatie in je eigen gemeente. Overigens levert deze training vaak meteen kostenbesparing op, waardoor de investering zich al heel snel terug verdient. Deze manier van werken en training geven heeft al diverse positieve effecten en reacties van opdrachtgevers opgeleverd.
Goedenmorgen, om aan deze driedaagse cursus deel te kunnen nemen geen ik twee vragen vragen voor u. Is er nog ruimte voor een cursist en welke kosten zijn hieraan verbonden? Graag hoor ik van u terug?
Met vriendelijke groeten Joan Smulders
Dag Joan, dank voor je reactie. Er is nog ruimte om deze training te volgen. De kosten bedragen €1.495 (exclusief btw). Aanmelden kun je via deze link: https://webclient.moreapp.com/form/6163e07b5ef3e25ed134e36d
Groet, Jos Widdershoven