TopTeam Training

Zo bouw je een succesvol team waarin mensen optimaal presteren.

Deze training maakt van een groep een echt team. Waarin vertrouwen heerst, waarin de mensen elkaar echt kennen en waarin er duidelijkheid is over taken en verantwoordelijkheden. Een team ook waarin de mensen elkaar aan durven te spreken op houding en gedrag. Jullie leggen hiermee een stevig fundament voor de verdere teamontwikkeling. Deze training is een universele bouwsteen, die eigenlijk in geen enkele organisatie en geen enkel opleidingsplan mag ontbreken. Altijd een waardevolle investering. Want alleen ga je snel, maar samen kom je verder.

Het belang van structureel bouwen aan een team wordt vaak onderschat. We zien talloze teams keihard werken, samen met hun leidinggevende. Maar ze zijn vooral bezig met de waan van de dag. Heel effectief zijn ze bepaald niet. Er wordt dan te weinig of zelfs niet geïnvesteerd in het verbeteren van de onderlinge samenwerking, terwijl ze wel de mond vol hebben van de ambitie om een zelfsturend team te worden. Zonde, want daardoor zou makkelijk 30% winst behaald kunnen worden: medewerkers die zich beter en sneller ontwikkelen, een fijnere werksfeer, een lager risico op ziekteverzuim, betere resultaten en dus meer tevreden klanten.

Wat wij zien is dat veel teams in de overlevingsmodus blijven hangen. Ze halen als team hooguit een mager zesje, op basis van inzet en hard zwoegen. Maar ondertussen voelen ze diep van binnen dat er eigenlijk veel meer potentieel aanwezig is. En dan frustreert het enorm als ze dat niet weten aan te boren. Wij helpen teams om dit wél te doen, waardoor het in alle opzichten beter en leuker wordt in de samenwerking.

De training wordt gegeven door twee trainers en bestaat uit een tweedaagse sessie (de kick-off) en daarna, verspreid over een aantal maanden, nog eens vier losse dagdelen.

Wat zijn je leerdoelen

Na het volgen van deze training:

  • Ligt er een stevige basis van vertrouwen en veiligheid. Dat is de ideale voedingsbodem voor de ontwikkeling van individu én het team als geheel.
  • Durven medewerkers elkaar makkelijker aan te spreken op houding en gedrag. Dat draagt bij aan openheid. Het helpt om de kwaliteit van de dienstverlening steeds beter te maken.
  • Hebben medewerkers de juiste richting gevonden en kent iedereen zijn/haar taken en verantwoordelijkheden.
  • Nemen medewerkers makkelijker zelf het initiatief en laten ze meer ‘eigenaarschap’ zien: ze nemen verantwoordelijkheid, zowel voor hun werk, de teamprestatie als voor hun ontwikkeling.
  • Is het team als geheel volwassener geworden. 

Praktische informatie

Dit is een training met een doorlooptijd van drie maanden. Daarin zitten in totaal zes dagdelen training en gedurende die drie maanden staan de procesbegeleiders voortdurend in contact met de deelnemers. Dat helpt om nieuw gedrag aan te leren en te verankeren in de dagelijkse praktijk. Behalve de trainingsmomenten zijn er dus ook frequent korte contacten over-en-weer. Meestal doen we dat individueel of in subgroepen en krijgt dus ook elke medewerker aandacht op maat. Afhankelijk van de behoefte en altijd afgestemd op de agenda van het team. Wij sluiten aan bij hún dagelijkse praktijk, zodat er behalve de zes dagdelen geen sprake is van extra druk op hun werkplanning.

De investering bedraagt € 6900,- per team (excl. btw, reiskosten en evt. locatiekosten). We werken met teams van maximaal tien personen. Desgewenst kan de training in-company plaatsvinden, hoewel het meestal zeer verfrissend werkt om een andere omgeving op te zoeken.

 

Voor wie is deze training bedoeld?

Voor uitvoerend professionals en leidinggevenden in teamverband, maar ook voor bijv. bestuurders die effectiever en prettiger willen samenwerken. Deze universele training is dus niet per sé bedoeld voor alleen het sociaal domein, maar kan veel breder worden ingezet.

Nieuwsgierig geworden?

Maak dan een afspraak met een van onze trainers bij
Talent in Transitie voor een training op maat.

Welkom bij Talent in Transitie

Een sociaal domein
dat staat als een huis