Verlicht veranderen

Verander je gedrag en bereik eindelijk de gedroomde doelen.

Een training die speciaal bedoeld is voor teams die last hebben van hardnekkige (gedrags)patronen en deze willen doorbreken. Anno 2020 zit letterlijk élk team in een proces van transitie: de buitenwereld stelt andere eisen, de wereld verandert en het team moet haar werkwijze daarop aanpassen. Dat vraagt vaak om een andere houding, ander gedrag en/of andere vaardigheden dan men in het verleden liet zien. Deze training is een ideale manier om die vernieuwing op gang te brengen.

We komen het in onze praktijk zo vaak tegen: teams en soms complete organisaties die jarenlang proberen om bijvoorbeeld de ‘cultuur’ te veranderen. Het management bedenkt dan op enig moment dat ‘het’ anders moet: medewerkers moeten ‘eigenaarschap’ gaan laten zien. Vervolgens wordt een plan geschreven en wordt de nieuwe visie top-down geïmplementeerd…Althans dat was de bedoeling. Maar zo’n strategie werkt niet. De enige strategie die wél top-down werkt is voorbeeldgedrag, aldus professor André Wierdsma.

En ook in een team van bijvoorbeeld uitvoerend professionals is het zo dat voorbeeldgedrag aanstekelijk werkt. Zeker als dat nieuwe gedragspatroon voordeel oplevert ten opzichte van het oude gedragspatroon.

In deze training krijg je alle handvatten aangereikt om samen met je collega’s van een veranderproces een succes te maken. Veranderen wordt dan een kwestie van groeien en ontwikkelen. En dat kan hartstikke leuk en mooi zijn. Niet omdat het je wordt opgelegd maar omdat je verlangt naar de resultaten die het je kan opleveren. Meer plezier in je werk, minder last van werkdruk, hogere kwaliteit (ook in de onderlinge samenwerking), meer innovatiekracht en dus betere kansen om als organisatie te overleven in de toekomst.

Wat zijn je leerdoelen

Na het volgen van deze training:

  • Kent elke deelnemer de formule voor het succesvol veranderen van gedrag. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor het behalen van doelen en ambities die al maanden of soms zelfs járen op de plank liggen. Er komt een einde aan teleurstellingen en het team heeft nieuwe energie.
  • Heeft het team de gewenste verandering in gang gezet, kan het de verdere ontwikkeling daarvan zelf bewaken en de opwaartse lijn doortrekken.
  • Hebben medewerkers een nieuw gedragspatroon ontwikkeld, waardoor ze zowel individueel als collectief beter tot hun recht komen. Voorbeelden zijn: klantgerichter werken, elkaar leren aanspreken op gedrag, denken en werken vanuit behoeften en mogelijkheden van de inwoners in plaats vanuit regels en wetten, het vinden van balans tussen resultaatgerichtheid en de menselijke maat. Allemaal zaken die binnen de gemeenten steeds belangrijker worden. Niet alleen in het sociaal domein maar ook in het ruimtelijk domein.
  • Is het commitment van medewerkers naar elkaar én naar de teamdoelen groter geworden.
  • Is veranderen een synoniem geworden voor groei, ontwikkeling en betere resultaten. Dat geeft nieuw elan in het team, een positieve impuls die zich vaak ook vertaalt naar een betere werksfeer.
  • De positieve, sterke kanten van een (organisatie)cultuur worden benut en de negatieve kanten worden minder dominant.

     

Praktische informatie

Een training met een doorlooptijd van drie maanden. Daarin zitten in totaal zes dagdelen training en gedurende die drie maanden staan de procesbegeleiders voortdurend in contact met de deelnemers. Dat helpt om nieuw gedrag aan te leren en te verankeren in de dagelijkse praktijk.

De investering bedraagt € 6900,- per team voor die periode van drie maanden (excl. btw, reiskosten en locatiekosten). Deze training kan desgewenst in-company plaatsvinden hoewel het voor deelnemers vaak verfrissend werkt om een andere omgeving op te zoeken.

 

Voor wie is deze training bedoeld?

Voor elk team dat innovatie op gang wil brengen maar nog niet zo goed weet hoe het dat het beste kan aanpakken. En ook voor teams die worstelen met een veranderopgave, van welke aard dan ook. Wij begeleiden niet alleen teams van uitvoerend professionals maar bijv. ook management- en directieteams en bestuurders.

Nieuwsgierig geworden?

Maak dan een afspraak met een van onze trainers bij
Talent in Transitie voor een training op maat.

Welkom bij Talent in Transitie

Een sociaal domein
dat staat als een huis